Izuzetne specijalitete, nesvakidašnju atmosferu i šarmantnu unutrašnjost, nudi vam jedini Indijski restoran u Bosni i Hercegovini, Taj-Mahal.

Uživajte u pikantnim specijalitetima kuhara iz Indije, koja mogu biti prilagođena raznim ukusima i kombinacijama po Vašoj želji.

Jela se pripremaju u specijalnoj indijskoj peći, koja se zove Tandoor. Prepustite se čarima autentičnog restorana Taj-Mahal i osjetite dio Indije u našem restoranu. Nasuprot popularnom vjerovanju, indijska hrana ne mora da bude ljuta i previše začinjena da bi se u njoj uživalo. Tajna indijske kuhinje leži u delikatnoj upotrebi začina.

Indijski začini su stari kao i civilizacija. Dajući svoju aromu i okus hrani, oni čuvaju i funkcije tijela. Svaki začin ima svoju svrhu, posebnu boju i okus te ljekovito svojstvo koje djeluje na kosu, oči i vid, srce, kožu, kosti, nokte, probavni sistem.

Smatra se da indijska kuhinja ima najviši nivo svijesti. Još u toku pripreme jela osjeća se posebno zadovoljstvo i radost. Indijska kuhinja je vrlo romantična, ukusna i zdrava. Začini koji se koriste pri kuhanju daju jelima svoj okus, miris i ljekovit značaj. U Indiji inače važi poslovica “Kako jedeš, tako misliš”.
Prepustite se čarima autentičnog restorana Taj-Mahal, osjetite dio Indije u našem restoranu i izaberite neka od jela koja su na ponudi.